PolsatMedia na Facebook
Start » Oferta » Telewizja » Polsat » Hell's Kitchen - Piekielna Kuchnia

Hell's Kitchen - Piekielna Kuchnia

To nie jest program dla słabeuszy. Kulinarny kunszt, wyścig z czasem, gigantyczny stres i presja. Emocje na granicy histerii, walka z sobą w dążeniu do przygotowania perfekcyjnego dania. To i wiele innych wyzwań czeka za drzwiami najsłynniejszej restauracji na świecie „Hell’s Kitchen - Piekielna Kuchnia”. Kto wytrzyma presję jaką będzie wywierać na uczestnikach Wojciech Modest Amaro - polski Gordon Ramsay? Kogo pochwali, a kogo zmiażdży?

“Hell's Kitchen” błyskawicznie osiągnął międzynarodowy sukces. Do tej pory ten jakże popularny format firmy ITV zrealizowano w 15 krajach na całym świecie, m. in. w Wielkiej Brytanii, Stanach Zjednoczonych, Niemczech, Francji, Hiszpanii, Finlandii, Danii, Belgii, Rumunii, Rosji oraz na Litwie i Ukrainie. Amerykańska wersja jest fenomenem na światową skalę! Zrealizowano aż 11 sezonów, w których gospodarzem jest kontrowersyjny Gordon Ramsay. Z 11 sezonów, co najmniej jeden został sprzedany do każdego kraju na świecie. W Stanach Zjednoczonych “Hell's Kitchen” cieszy się tak dużą popularnością, że w przygotowaniu jest już kolejna seria. Podobnie jest we wszystkich krajach, do których sprzedano format. - “Hells Kitchen” jest jednym z naszych najpopularniejszych reality show i zawarte umowy potwierdzają jego nieustającą popularność. Format wchodzi na kolejne rynki. Jest wysoko oceniany w rankingach oraz ponownie realizowany na obecnych obszarach nadawania - powiedział Mike Beale, dyrektor międzynarodowych formatów w ITV Studios. Teraz nadszedł czas na polską edycję.

Wiosną zapraszamy na pierwszą polską edycję najsłynniejszego kulinarnego reality show - „Hell's Kitchen - Piekielna Kuchnia” z udziałem Wojciecha Modesta Amaro, który jest niekwestionowany autorytetem na polskim rynku kulinarnym i najbardziej uznanym polskim kucharzem na świecie. To on jako pierwszy i jedyny w Polsce zdobył dla swojej restauracji „Atelier Amaro” prestiżową gwiazdkę Michelin. Kuchnia jest dla niego prawdziwym żywiołem. Perfekcjonista i wizjoner - na nowo definiuje polskie dania. Jest gwiazdą gastronomii, niektórzy mówią o nim: polski Gordon Ramsay, doktor House polskiej kuchni, a nawet nazywają papieżem naszej kuchni. Przed uczestnikami najbardziej piekielnego programu w historii polskiej telewizji nie lada wyzwanie, bo muszą stanąć z nim twarzą w twarz! Wojciech Modest Amaro dał się już poznać widzom Telewizji POLSAT w kulinarnym show "TOP CHEF". Jako przewodniczący jury, oceniał pracę profesjonalnych kucharzy. Tym razem czeka go dużo większe wyzwanie, ponieważ w kulinarnym reality show "Hell's Kitchen - Piekielna Kuchnia" będzie miał do czynienia z amatorami. Przez kilka tygodni uczestnicy "Hell's Kitchen - Piekielna Kuchnia" będą zdobywać mistrzowskie umiejętności pod jego nadzorem. A z odcinka na odcinek okaże się, który z nich wytrzyma starcie z pierwszym polskim zdobywcą gwiazdki Michelin i tym samym wygra główną nagrodę – 100 tys. złotych i pracę w „Atelier Amaro”.

12 uczestników wybranych w drodze castingu czeka mordercza praca w najgorętszej i najbardziej piekielnej kuchni w Polsce. Czekają wyzwania, nagrody i kary. Przed nimi kilka tygodni prawdziwej szkoły życia, chwile triumfu, ale jeszcze więcej potu i łez. Na początek, w błyskawicznym tempie, będą musieli przygotować popisowe dania. Następnie zostaną podzieleni na dwie grupy: Czerwonych i Niebieskich, i od tej chwili rozpocznie się zacięta walka między zespołami w kuchni. Przez kilka tygodni uczestnicy będą zdobywać mistrzowskie umiejętności pod nadzorem Wojciecha Modesta Amaro i rywalizować o nagrodę główną. Żeby wygrać muszą mieć naprawdę mocne nerwy, bo przed nimi stres, walka i emocje bliskie temperatury wrzenia. Nikt nie wymaga, by byli zawodowcami, powinni jednak mieć tę jedną jakże cenną cechę - pasję do gotowania. Muszą pracować pełną parą i być gotowi na wszystko, bo w kuchni wybitnego kucharza Wojtka Amaro, wszystko musi działać jak w zegarku. Wytrzymałość psychiczna, predyspozycje do pracy z perfekcyjnym i wyjątkowo wymagającym szefem oraz przygotowanie na falę miażdżącej krytyki to cechy zwycięzcy tego programu.

Będą musieli sprostać wysokim standardom bezwzględnie perfekcyjnego szefa kuchni – Wojciecha Modesta Amaro, który będzie oceniał smak, styl, wygląd serwowanych potraw oraz umiejętności techniczne i pracę zespołową. Czy uda im się uniknąć paniki? Czy przygotowane przez nich dania trafią na stoły gości, a może wylądują w koszu na śmieci? Zawodnicy będą musieli szybko ujawnić swój talent. Najgorsi z nich zostaną stopniowo eliminowani z gry. Jeśli przetrwają, to będzie jeszcze gorzej! Dla wielu - zacznie się prawdziwy koszmar, bo szef nie będzie niczego im ułatwiał i z pewnością upokorzy nawet najbardziej pewnych siebie zawodników. Każdy z nich musi radzić sobie z presją. Uczestnicy programu na pewno będą ambitni i przekonani, że mają talent i niezbędne doświadczenie w kuchni . Ale czy wystarczy im motywacji i woli walki, by udowodnić, że rzeczywiście są najlepsi i zasłużyli na wielką życiową szansę? Wszystkiego dowiemy się od początku kwietnia w Telewizji Polsat!